Meniu Uždaryti

Protesto akcija Verslinei žvejybai NE!!!

Rugpjūčio 1d.,  asociacija Lašišos dienoraštis  organizavo akciją Verslinei žūklei NE. Šios akcijos tikslas atkreipti politikų ir visuomenės dėmesį į kritinę ir labai prastą Kuršių marių žuvies išteklių situaciją. Mes ten dalyvavome! Mes sakome NE versliniams tinklams Lietuvos vandenyse!

Kuršių marios – unikalus Lietuvos kampelis. Mūsų visų turtas. Čia žuvys ne tik gyvena, bet tai kelias daugeliui žuvų rūšių migracijos kelias į nerštaviete. Vienos žuvys iš Baltijos jūros keliauja neršti į Lietuvos upes. Po to turi sėkmingai grįžti į Jūrą. Tai ne tik vienos vertingiausių Lietuvos žuvų lašišos ir šlakiai. Tačiau sterkai, ešeriai ir žiobriai taip pat iš jūros migruoja į upes. Kad šios žuvys pasiektu nerštavietes turi būti užtikrintas laisvas kelias į upes, nerštavietes. Kol Kuršių mariose verslinę žvejybą vykdo 48 įmonės ir jiems galima, kaip priegaudą, pasiimti lašišas ir mažus starkiukus. Iš esmės kontrolės nebuvimas, korupcija ir nepasotinamas verslininkų apetitas baigia pražudyti žuvų (ypač plėšriųjų) išteklius.

Tik akli gali nematyti problemos. Tik kurčias gali neišgirsti kas yra sakoma.  Čia fantazijos, filosofijos ir politikos nereikia. Reikia išgirst ir pamatyti faktus.

Labai tikimės, kad užtek aplinkos ministrui drąsos ir verslinė žvejyba bus uždrausta!

Nesvarbu įsakymu ar įstatymu. Svarbu, kad kuo greičiau!

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *