Meniu Uždaryti

Lietuvos spiningautojų lygos vadovų susirinkimas

I etapas gegužės mėn 9 – 10 d. Latvija.
II etapas birželio mėn 6 – 7 d. Nemunas/Atmata.
III etapas rugpjūčio mėn 22 – 23 d. Kauno marios.
IV etapas rugsėjo mėn 12 – 13 d. Didžiulis ež.(Daugai), Alytus.

Sausio 5d. įvyko Lietuvos spiningautojų lygos klubų vadovų ataskaitinis susirinkimas. Susirinkimo metu buvo pristatyta finansinė ataskaita už 2019 metus. Taip pat buvo aptartas šių metų biudžeto planas.

Likus mėnesiui iki susirinkimo, klubų vadovai, turėjo pateikti pasiūlymus dėl LSL taisyklių pakeitimų. Įdomu tai, kad pasiūlymus pateikė 4 klubai iš 13, vieno klubo pasiūlymai pasimetė e-paštuose ir pateikti buvo susirinkimo dieną. Atsižvelgiant į buvusius sezonus ir buvusias problemas – taisykles reikia tobulinti. Yra tokių punktų, kurie neatitinka šių dienų įstatymų, pvz. lydekos ilgis, kuris šiuo metu yra 50cm ar valčių ir variklių registravimo tvarka. Dėl šių punktų diskusijų nebuvo, tiesiog LSL taisyklės neturi prieštarauti LR įstatymams. Tegul techniniai dalykai ir diskusijų turinys lieka už uždarų durų. Manau LSL norėdami būti atviresni žvejų bendruomenei turėtų oficialiame www.spiningautojai.lt puslapyje pateikti ataskaitą apie susirinkimą ir jo detales.

Parašysiu tik mūsų klubo pasiūlymus:

1. likus 4 savaitėms iki vadovų susirinkimo visi klubai pasiūlo vandens telkinius, kuriuose galėtų vykti LSL etapas. Taip pat prie tokio punkto siūlėme apibrėžti reikalavimus vandens telkiniui, kuriame gali vykti LSL etapas. Taip pat įtraukti reikalavimą, kad siūlant vandens telkinį būtų visa informacija apie tame telkinyje (ar valstybėje) galiojančius įstatymus t.y. kokie leidimai bus reikalingi, kokios laivybos taisyklės ir kt.

Taip galima būtų iki susirinkimo su klubo nariais išdiskutuoti apie siūlomų telkinių tinkamumą ir susirinkime vadovas galėtų atstovauti savo klubo narių nuomonei. Žinoma gal tai ir sudėtinga padaryti, galbūt tai nieko nepakeistų, nes susirinkimo metu renkami klubai kurie organizuos etapus. Todėl klubai gali nenorėti organizuoti etapą esantį ne jų teritorijoje. Klausimą iškėlėm, jam buvo nepritarta.
Antra pasiūlymo dalis susijusi su 2019 sezono etapu Latvijoje. Esmė ta, kad dalyvaujant varžybose kitoje šalyje būna daug nežinomųjų. Šiuo atveju nežinojome, kad reikės laivavedžio pažymėjimo, o du mūsų ekipažai tokio pažymėjimo neturėjo.
 

2. Siūlėme, kad būtų įtrauktas reikalavimas dalyviui valdančiam laivą turėti tarptautinį laivavedžio pažymėjimą.

Esant tokiam reikalavimui būtų išvengti nesusipratimai, organizuojant varžybas ne LR teritorijoje. Siūlymui nepritarta.

3. Ešerys nuo 15cm.

Šis mūsų siūlymas buvo todėl, kad ekipažai negaudytų mažų ešeriukų. Taip suprantama, kad norint užimti pirmas vietas tokie ešeriai niekada nebus tikslas ir su jais rezultato gero nebus. Tačiau, mūsų manymu, reikia nepamiršti, kad kova vyksta ne tik dėl pirmų vietų. Kova vyksta ir dėl patekimo į dešimtuką ar dvidešimtuką. Kova vyksta ir dėl išlikimo LSL čempionate. Gal apribojus mažų ešeriukų gaudymą būtų įdomesni rezultatai. Motyvuojant svėrimo procedūros pailgėjimo (dėl ešerių ilgio matavimo) pasiūlymui nepritarta.

4. Atrankinėse varžybose galėtų dalyvauti tik klubų nariai. T.y. į atranką ekipažą deleguoja klubo vadovas.

Toks siūlymas buvo todėl, kad 2019 metais, atrankoje dalyvavo ekipažai nepriklausantys jokiam klubui. Vienas ekipažas klubą rado, o kitas ekipažas atsisakė dalyvauti LSL. Taigi per atranką nepatekęs klubas turėtų būti priimtas į čempionatą. Kaip bus – pamatysim. Šiam siūlymui nepritarta dėl to, kad nebūtų ribojamas naujokų patekimas į LSL.

Nors mūsų pasiūlymams buvo nepritarta, bet diskusijos buvo įdomios. Sužinojome kitų klubų vadovų nuomonę šiais klausimais.

Šiais metais spalio 9-11 dienomis Lenkijoje vyks spiningavimo iš valčių pasaulio čempionatas. Susirinkimo metu buvo išrinktas rinktinės treneris Voldemaras Laurutis.

Kauno marių etapą organizuosime mes kartu su KaunakiemisLT
 
Nei žvyno mūsų rinktinei!!!
Nei žvyno 2020 čempionate visiems ekipažams!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *